Főzés közben jól jönnek a praktikus megoldások. Éppen ezért aratott osztatlan sikert az öntöttvas edény a háziasszonyok és a szakácsok körében. A kialakításukból kifolyólag rendkívül egyenletes a hőleadásuk.
Nem csoda, hiszen svájci minőségről van szó, ha a Pujadas edényeket vesszük górcső alá, amikben eddig még nem lehetett csalódni. Gyakran történnek konyhai balesetek, amiknek nagy része valamilyen égési sérülés.
Az öntöttvas edénynek azonban nem melegszik fel a fogója, ezért nem kell ilyesmitől tartani. Bár elsőre úgy tűnhet, hogy a magasabb ár miatt nem számítanak jó befektetésnek, azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy az öntöttvas edény éveken keresztül jó szolgálatot fog tenni a konyhában.
A strapabíró anyaga miatt nem fog egyhamar tönkremenni, és a különleges bevonatoknak köszönhetően megőrzi újszerű állapotát. Az odaégett ételek sem fognak nyomot hagyni az öntöttvas edény belsejében. A kerti partikon kifejezetten célszerű egy ilyen anyagból készült bogrács vagy grillserpenyő.