A teremtés gyakran pusztítással, vagyis bontással veszi kezdetét. Amikor teljesen új területen kell dolgozni, például betont, aszfaltot önteni, akkor elég némi terep előkészítés, kis alap lefektetés és már mehet is az anyag a helyére. Járdák, úttestek, teraszok, kocsi beállók, parkolók rövid időn belül elkészíthetőek, ha nincs semmilyen áttörésre váró akadály. Gyakran eltelik néhány év és máris ott tart a kivitelezés, hogy a leterített réteget fel kell törni. A különféle járófelületek alatt főként a kisebb-nagyobb településeken, ahol amúgy is takarékoskodni szoktak a hellyel és mindent beépítenek, vezetékek futnak. Ezekhez hozzáférni kicsit macerásabb lesz utólag.
Régen ehhez feltörtek hatalmas felületeket, majd újból leöntötték. Manapság erre nincs szükség, a betonvágó gépeknek hála. Ezen rendszerek éles vágótárcsáikkal tetszőleges mélységbeállítás mentén képesek átvágni a kemény felületeket. A gyors munkát követően kijelölhető az a rész, amit utána feltörhetnek a gépek. Nem kell tehát több méteres szélességben felszedni a járdát, úttestet, mert közvetlenül a vezeték felett, csak néhány 10 cm széles sávban megoldható a javítás.
Ezzel rengeteg felesleges munka spórolható meg és alapanyag tekintetében sem kell túl sokat rááldozni. Mekkora összeget kell ezért fizetni? Ha kíváncsi vagy arra, hogy most mennyibe kerül megrendelni egy betonvágó gépet, akkor egyszerűen kattints a profibarkacs.hu linkre! Természetesen ezek a készülékek többnyire cégeknek szánt kivitelek. Szó sincs otthoni alkalmazásról.
Csak olyan személyek dolgoznak ezekkel, akik hivatásszerűen végeznek bizonyos jellegű munkákat, általában közterületeken, ipari környezetben. Az aszfaltvágó gépek, típustól függően, megközelítik vagy meghaladják a milliós tételt. Ez elsőre soknak tűnhet, de egy olyan szerkezetről van szó, ami sok éven át rendületlenül teszi a dolgát és a kihasználás függvényében gyorsan visszahozza a befektetett költségeket. Általában külön beszerzésre szorulnak még a vágótárcsák, ezek végzik a munka zömét. Érdemes ezekből több tartalékot előkészíteni, hogy mindig legyen belőle.