Ha Kínába vagy Japánba látogat el az ember, akkor a mochi, illetve a dango nevű különleges édességeket nem hagyhatja ki. Mindkét édesség rizsliszt felhasználása által készül. A különbség csupán annyi, hogy a mochi golyókat megtöltik különböző töltelékekkel, amelyek közül a legismertebb az édes, vörös babpüré, míg a dangot nem. A dango tésztához egy kevés rizsliszt, víz, só és cukor szükséges. Nagyon fontos, hogy olyan lisztet vásároljon a golyók elkészítéséhez, amelyik tartalmaz glutént, mert az adja meg az édesség állagát.
A tészta összegyúrása után, ami egyébként gyönyörű hófehér lesz, forrásban lévő vízben ki kell főzni a gombócokat. A Japánok a kifőtt gombócokat bambuszpálcára húzzák fel, majd édesített szójaszószt, csokoládét, vagy vörös babpürét tesznek a tetejére. A pálcán lévő gombócokat színezik is. A rózsaszínű golyókat cseresznyevirággal, míg a zöldeket zöldtea porral. A rizsliszt hazánkban annyira nem közkedvelt alapanyag, mivel nem igazán lehet túl sok módon felhasználni. Az egészségre gyakorolt hatásait tekintve megéri fogyasztani.